Cementlap vásárlásakor ha nem is egy életre, de legalábbis nagyon hosszú időre köteleződünk el emellett a  gyönyörű burkolat mellett, nem mindegy tehát, hogy milyen lapot választunk, és honnan vásárolunk.  A hazai piacon többféle lap is kapható, új- és régi gyártású , felújított lap egyaránt, így a bő választék mellett sokszor nem könnyű a döntés.

Amire figyelni kell a vásárlásnál

  • A cementlap nem mázas csempe, nem égetett kerámia: hideg préseléssel készülő, vastag (min 1,2 cm vastag) porózus felületű burkolat. A lap felső, kb 3-4 mm-es rétege anyagában színezett, ez maga a kopófelület. Ha nem ilyen lappal van dolgunk, akkor az nem cementlap, csak cementlap utánzat.
  • A cementlapoknál nincsenek ilyen-olyan „generációk”, a technológia 150 éve ugyanaz.
  • A kopófelületet oldalról tudjuk ellenőrizni.  ha nem elég vastag, akkor sajnos a lapunk nem lesz tartós darab. A cementlap ebből a szempontból speciális burkolat :  a mély kopófelület miatt  a tartóssága  (természetesen megfelelő vastagság esetén…)  minimum 80-100 év: nem véletlenül szépek még mindig a nagyi konyhájában vagy régi lépcsőházakban lévő cementlap felületek. Ha viszont csak a felület van megnyomva cementlapos mintákkal, akkor már nem is beszélhetünk cementlapról, legfeljebb csak cementlap stílusú mintás járólapról.
  • A cementlap minőségét alapvetően határozza meg a felhasznált cement és márványpor minősége: ha nagyon porlik és morzsolódik a hátlap, kezünkben marad a sarok, stb, akkor az alapanyag nem volt megfelelő, és a lap nem lesz tartós burkolat.
  • A cementlap idő- és munkaigényes  technológiájából  fakadóan nem tud olcsó lenni, ezért óvakodjunk a “jóárasított”,  akciós lapoktól. (Ugyanakkor természetesen  önmagában a magas ár sem feltétlenül garancia a jó minőségre….)
  • A lapok impregnálás után nem szabad,  hogy a vizet magukba szívják, a színek dörzsölésre sem mosódhatnak el, a kontúrok élesek kell, hogy legyenek.

A Marrakesh Cementlapok  minőségére, színtartósságára és kopásállóságára teljes körű garanciát vállalunk.

Cementlapjaink Marrakeshben,  a saját manufaktúránkban, hagyományos technológia szerint, teljes mértékben kézzel készülnek. Csak kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozunk, a portland cementet egy portugál gyártótól vesszük, a minőséget nagyban meghatározó színező pigmentek pedig neves európai cégektől érkeznek be.

Lapjaink a legjobb besorolást kapták az ÉMI/TÜV kopásállósági vizsgálatokon is.

 

Vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjon, ha kérdése van, keressen bennünket nyugodtan, vagy kérjen termékmintát !