VAN RÉSZLETES LERAKÁSI ÚTMUTATÓTOK?

Természetesen van, PDF formátumban letöltheted innen is, de a rendelésed átvételekor adunk egy nyomatott példányt is, hogy a burkolód kezébe adhasd.

MARRAKESH CEMENTLAP LERAKÁSI ÚTMUTATÓ   pdf-icon


MIRE FIGYELJEK A LERAKÁSKOR?

Az útmutató részletesen veszi végig pontról pontra a lerakás menetét, olvasd el és olvastasd el figyelmesen a burkolószakembereddel is. A cementlapok lerakása alapvetően nem bonyolultabb más burkolatokénál , nyilván legyen egyenes és száraz a felület, amire rakjuk, és tartsuk be az alapvető lerakási metódusokat. Amire fokozottan kell figyelni, az a felületkezelés. Erről a következő pontban olvashatsz…


KELL A LAPOKAT FELÜLET KEZELNI?

IGEN. Csupa nagybetűvel. A cementlapokat felület kezelés nélkül adjuk, ezért a lapokat mindenképpen impregnálni kell. Ha ez elmarad, a porózus felületre kerülő anyagok beszivárognak, amiket később már csak nehezen lehet eltávolítani. Ha nem vizes helyiségbe teszed őket, akkor javasoljuk egy színtelen vax felvitelét is.


MIRE FIGYELJEK A FELÜLETKEZELÉSKOR?

A legfontosabb az, hogy csak tökéletesen tiszta és száraz felületet szabad impregnálni. Ami szennyeződés az impregnáláskor a lapokon van, azt az impregnáló szer gyakorlatilag beleégeti a felületbe, és csak csiszolással lesz majd eltávolítható.


A FELÜLETKEZELÉSHEZ SZÜKSÉGES SZEREKET BE TUDOM SZEREZNI NÁLATOK??

Igen, természetesen ezekből a speciális felületkezelő szerekből mindig tartunk készleten, nem kell beszerző körúton bejárnod a fél várost.

Impregnáló : MARRAKESH CEMENTLAP IMPREGNÁLÓSZER 0,5 literes kiszerelés 4000,-, ez kb. 5 m felületre elég.

Vax: MARRAKESH CEMENTLAP SZÍNTELEN VAX  0,5 literes kiszerelés 5000,-,  ez kb. 5-6 m2 felületre elég.

Ezeket a szereket viszont csak cementlap vásárlása esetén forgalmazzuk, külön nem vásárolhatóak meg!


MILYEN IDŐKÖZÖNKÉNT KELL A FELÜLETKEZELÉST MEGISMÉTELNI?

A felületkezelést csak abban az esetben kell megismételni, ha a lapok láthatóan szívják a vizet. Ez tapasztalataink szerint sok-sok év,  ezért véleményünk szerint felesleges a félévenkénti –  évenkénti újra impregnálás.


MILYEN FUGA TÁVOLSÁGOT JAVASOLTOK?

Bár vannak, akik fuga nélkül rakják le a cementlapokat, mi mindenképpen a fuga mellett tesszük le a voksunkat: jobban takarítható, praktikusabb felületet kapsz. Minimális, 2 mm-es fugatávolság még nem húzza szét a mintát, és használj tört fehér vagy világos szürke fugát.


MILYEN FUGÁT ÉS RAGASZTÓT VEGYEK?

Ragasztó

Ajánlott alapozók:

1. WEBER.NIV PRIMER ALJZATKIEGYENLÍTŐ ALAPOZÓ,(G660)
2. MAPEI PRIMER G TAPADÓHÍD
3. LB-KNAUF Unigrund


Ajánlott ragasztók:

1. WEBER.COL PROMAX S1 (C2TES1) , (F674)
2. WEBER.COL PLUS D (C2TE) (F622)
3. KERAFLEX MAXI S1
4. Mape S1 Flex
5. LB-KNAUF S1
6. Ceresit cm16

De bármilyen hasonló paraméterekkel rendelkező csemperagasztó megteszi.

Fuga

Ajánlott fugázók:

1. Weber color perfect
2. Ceresit CE40 aquastatic
3. LB-KNAUF Silvercol
4. Mapei Ultracolor Plus

Lehetőleg tört fehér vagy világos (manhattan) szürke színben. Sötét színű fugát ne használjunk, mert az ezekhez a fuga anyagokhoz használt pigmentek nem igazán kompatibilisek a porózus cementlapokkal.