MIVEL TISZTÍTHATOM A LAPOKAT?

Legjobb az általunk tesztelt és forgalmazott MARRAKESH CEMENTLAP TISZTÍTÓ FOLYADÉK, de alapvetően  semleges Ph értékű (nem túl savas vagy bázisos) takarító szerek a megfelelőek: tehát egy kevés normál mosószappan (ruhamosáshoz használt szappan, a Caola pl. gyárt ilyet) egy vödör vízhez. Sima ronggyal mossuk fel a felületet, ahogy nagyi is régen a konyhát.


MAKACS FOLTOK ELLEN HOGY HARCOLJAK?

A makacs foltokat kezelésére szintén a ” saját márkás” MARRAKESH CEMENTLAP TISZTÍTÓ FOLYADÉKOT ajánljuk töményebb oldatban, mely kifejezetten cotto-, terrazzo és cementlapok tisztítására lett kifejlesztetve. Általában van készleten, keress bennünket, ha ilyenre van szükséged.


MIRE FIGYELJEK NAGYON?

Arra, hogy savas kémhatású szerekkel semmiképpen se tisztítsd! Ezek a szerek megmarják és/ vagy foltossá teszik a felületet. A másik dolog, amire figyelned kell, hogy az agresszív anyagok (vörösbor, ecetes saláta öntet, szódavíz, stb.) által keletkezett foltokat hamar távolítsd el a felületről: ezek az erősen savas anyagok egy idő után a viaszrétegen is átszivárogva foltossá tehetik a cementlapjainkat. Ha ezekre odafigyelsz, unokáid is látni fogják, milyen szép lapokat vett anno a nagyi / nagypapi :-).