Szívesen vállaljuk régi cementlapok, terrazzo lapok eredeti minták alapján való utángyártását, pótlását

A régi, századfordulón készült cementlapok a kopóréteg 3-4 mm-es vastagságának köszönhetően nagyon tartósak, de sok helyen már 100 évesnél is idősebb burkolatok vannak lépcsőházakban, közintézményekben – ezeken azért az idő vasfoga nyomott hagyott. A lapok  felújítása, a felület felcsiszolása a legtöbb esetben az időközben elfogyott, megvékonyodott kopóréteg miatt vagy egyáltalán nem lehetséges, vagy eléggé kétes eredménnyel kecsegtető vállalkozás. Ilyenkor célszerűbb a burkolatot régivel gyakorlatilag mindenben megegyező újra cserélni.

fotók: Kép-Tér Blog  #nezzalabadelefiam #eniko19931130

HAGYOMÁNYOS TECHNOLÓGIA modern felfogásban

A Marrakesh Cementlap közel 10 éves tapasztalattal rendelkezik cementlapok, terrazzo lapok gyártásában. Lapjaink hagyományos, az eredetivel gyakorlatilag mindenben megegyező kézműves technológiával, hidegpréseléssel, rekeszöntéses eljárással készülnek  – úgyanúgy, ahogy anno a Walla és Melocco gyárakban és a kisebb manufaktúrákban, szerte Magyarország és a  Monarchia területén.

Egyedül az anyagkeverési módszerek és présgépek modernizálódtak azóta a gyártási folyamatban, de a leglényegesebb elem maradt a régi: minden lap egyedileg, kézzel készül.

 

a 100 éves patinát kivéve az eredeti lapok összes lényeges paraméterét rekonstruálni tudjuk

Alapanyagok

Az alapanyag összetétel nagyon hasonló a régi lapokéval: pigmentekkel színezett portland cement a felső réteg, és beton teherhordó alsóréteg. Csak kiváló minőségű, bevált alapanyagokkal dolgozunk, termékeinkre természetesen vállaljuk az 5 év garanciát is.

Méretek, formák, vastagság

Jelenleg ezek a méretek és formák gyárthatóak:

Négyzetes lapok : 7×7 cm   Ι   10×10 cm   Ι   14×14 cm   Ι   15×15 cm   Ι    17×17 cm   Ι    20×20 cm   Ι    25×25 cm   Ι  30×30 cm

Hatszögletű lapok : 15×17 cm   Ι    17×20 cm    Ι    20×23 cm   Ι    25×28 cm    Ι   30×34 cm

Nyolcszögletű lapok : 17×17 cm    Ι   20×20 cm

Egyedi formák: arabeszk, halpikkely, rombusz, lábazati elemek

Ezeken kívül is bármilyen méretet és formát el tudunk készíteni, de egyedi szerszámot kell készítenünk, melynek plusz költsége van.

A leggyakoribb méreteket, a  17×17 és 20×20 cm-es lapokat alaphelyzetben 1,5 cm-es vastagsággal gyártjuk,  de igény szerint természetesen az eredeti lapok vastagságában (jellemzően 15 és 25 mm között) is tudjuk őket gyártani.

Színek

A színek pontos rekonstruálásához eredeti mintalapra van szükség, ami alapján a színező  pigmenteket megfelelő arányban keverve tudjuk a színeket előálltani.

 

Amennyiben nem csak pótlás, hanem a teljes felület cseréje a feladat, úgy a 100-as színpalettánkról is ki lehet a megfelelő tónusokat választani bemutatótermünkben.

Felületek

A lapok készülhetnek klasszikus sima cementlap felülettel, dombor felülettel és kőörleményes terrazzo felülettel is.

Terrazzo

Terrazzo minőségben gyakorlatilag az összes mintánk kérhető, kivéve néhány nagyon aprólékos motívumot, ahol a sablon szűk rekeszeibe a kőörleményes folyékony cementet már nem lehet beönteni.

 

A szemcsék nagysága és összetétele változtatható, akár üveggel is dúsítható.

Burkolat típusok, elnevezések

Tapasztalataink szerint elég nagy a káosz a kifejezések terén, itt megpróbálunk egy kis rendet tenni a különböző burkolat típusok között.

 

 

Minták

Bármelyik régi mintához tudunk készíteni öntősablont. A sablonkészítés pár nap alatt megvan, ehhez általában egy jó fotó vagy grafikai alapanyag is elég.

 

ajánlatadástól a gyártásig

 Mintakészítés

A régi lapok sokszor jelentős szín- és méreteltéréssel készültek, ezért a  gyártást csak a megrendelő által visszaigazolt próbadarabok alapján kezdjük, ehhez mindenképpen kell egy eredeti, bontott lap.

A mintadarab elkészítése sablongyártással, öntéssel-préseléssel, száradási idővel és a mintadarab postázásával együtt 10-15 napot vesz igénybe.

 

Amíg az eredetitől az új gyártásig eljutunk, a 150 éves és a legmodernebb technológiákat egyránt be kell vetnünk.

 

„Millenium Cementlap és Terrazzo” 

 

Ebben a kollekciónkban megtalálhatóak  az eddigi rekonstrukciós lapok.

 

 

Határidők, szállítás

A rendelés véglegesítése és a mintadarabok elfogadása után a gyártás és a szállítás jellemzően 11-12 hét tart. Ez függ a rendelés nagyságától és az éppen aktuális szállítmányunk rendelési határidejétől is.

Havonta egy konténerünk indul, ha éppen lecsúszott a rendelés az előzőről, akkor 2-3 héttel hosszabb határidővel érdemes számolni.

Kapacitás

Közép-kelet Európában jelenleg a legnagyobb gyártói kapacitással rendelkezünk: 3-4 hét alatt 900-1000 m2 cement- és terrazzo lap gyártását az egy hetes száradási idővel  együtt is vállalni tudjuk.

Előleg, finanszírozás

Az egyedi, műemléki cement- és terrazzo lapok gyártása a rendelés véglegesítése után, 50% előleg befizetésével kezdődik.

A végszámla kiegyenlétése minden esetben a szállítmány beérkezésekor, a rendelés elszállítása előtt esedékes.

Költségek

Szerszámok, sablonok

  • Egyedi öntősablon új mintához, mérettől függetlenül: 35 000,- + ÁFA
  • Egyedi szerszám új mérethez  / formához, mérettől és formától függetlenül: 125 000.-  + ÁFA
  • Új domborfelület CNC költsége, mérettől és formától függetlenül: 118 000,- + ÁFA

Minta küldés postaköltsége

  • Színminta küldés üzemünkbe, gyorspostával ( 3-4 munkanap): 25 000.- + ÁFA
  • Színminta küldés üzemünkbe, normál légipostával ( 14-21 munkanap): 10 000.- + ÁFA
  • 1 db mintalap ( max 2 kg) küldése üzemünkből gyorspostával: 30 000.- + ÁFA
  • 1 db mintalap ( max 2 kg) küldése üzemünkből normál légipostával ( 14-21 munkanap): 20 000.- + ÁFA

Eszéki bíróság

Szabadkai zsinagóga

 

 

Minőségi tanusítványok

Lapjaink rendelkeznek a szükséges ÉMI vizsgálattal.

kérjen ajánlatot, állunk rendelkezésére!