Cementlap vásárlásakor ha nem is egy életre, de legalábbis nagyon hosszú időre köteleződünk el emellett a  gyönyörű burkolat mellett, nem mindegy tehát, hogy milyen lapot választunk, és honnan vásárolunk.  A hazai piacon többféle lap is kapható, új- és régi gyártású , felújított lap egyaránt, így a bő választék mellett sokszor nem könnyű a döntés.  Vásárlás előtt feltétlenül tájékozódj, ha kérdésed van, keress bennünket nyugodtan, vagy kérj termékmintát !


MIRE KELL FIGYELNEM CEMENTLAP VÁSÁRLÁSÁNÁL?

Az alábbiakra:

 • A cementlap nem mázas csempe, nem égetett kerámia: hideg préseléssel készülő, vastag (min 1,2 cm vastag) porózus felületű burkolat. A lap felső, kb 3-4 mm-es rétege anyagában színezett, ez maga a kopófelület. Ha nem ilyen lappal van dolgunk, akkor az nem cementlap, csak cementlap utánzat.
 • A cementlapoknál nincsenek ilyen-olyan „generációk„, a technológia 150 éve ugyanaz.
 • A kopófelületet oldalról tudjuk ellenőrizni.  ha nem elég vastag, akkor sajnos a lapunk nem lesz tartós darab. A cementlap ebből a szempontból speciális burkolat :  a mély kopófelület miatt  a tartóssága  (természetesen megfelelő vastagság esetén…)  minimum 80-100 év: nem véletlenül szépek még mindig a nagyi konyhájában vagy régi lépcsőházakban lévő cementlap felületek. Ha viszont csak a felület van megnyomva cementlapos mintákkal, akkor már nem is beszélhetünk cementlapról, legfeljebb csak cementlap stílusú mintás járólapról.
 • A cementlap minőségét alapvetően határozza meg a felhasznált cement és márványpor minősége: ha nagyon porlik és morzsolódik a hátlap, kezünkben marad a sarok, stb, akkor az alapanyag nem volt megfelelő, és a lap nem lesz tartós burkolat.
 • A cementlap idő- és munkaigényes  technológiájából  fakadóan nem tud olcsó lenni, ezért óvakodjunk a “jóárasított”,  akciós lapoktól. (Ugyanakkor természetesen  önmagában a magas ár sem feltétlenül garancia a jó minőségre….)
 • A lapok impregnálás után nem szabad,  hogy a vizet magukba szívják, a színek dörzsölésre sem mosódhatnak el, a kontúrok élesek kell, hogy legyenek.

VÁLLALTOK GARANCIÁT A LAPOKRA?

A Marrakesh Cementlapok minőségére, színtartósságára és kopásállóságára a magyar jogszabályokban foglaltaknak megfelelően vállalunk garanciát.


 MI ALAPJÁN TUDOM ÉRVÉNYESÍTENI A GARANCIÁT?

 • Eredeti szállítólevél és/vagy számla a burkolatról
 • Eredeti számla a beépített kellékanyagokról (fuga, ragasztó, impregnáló)
 • A lerakási útmutató betartása előfeltétel a szavatossági garancia megtartására! Ezt a kivitelező által vezetett lerakási munkanaplóval igazolhatod.
 • Mivel a dobozok tartalmát  laponként átvételkor csak külön kérésre nézzük át, ha bármilyen minőségi probléma van a lapokkal (sérült sarok, felületi karc, szín probléma, stb.) azt mindenképpen a lerakás előtt kell részünkre jelezni. Hibás darabok beépítéséből eredő esztétikai hibák után költségtérítést nem vállalunk!

MIKOR NEM TUDOM ÉRVÉNYESÍTENI A GARANCIÁT?

 

Előforduló problémák:

 • vizes és/vagy egyenetlen felületre burkoltak
 • a megadott száradási határidőket nem tartották be
 • koszos felületet lett leimpregnálva
 • nem szakszerűen, nem megfelelő anyagok, ragasztók, fugázók, stb. használata
 • már a lerakáskor láthatóan sérült vagy színben eltérő lapok lettek beépítve

Ilyen esetekben csak a Ptk és az irányadó  jogszabályok által előírt, független minőség ellenőrző intézet szakvéleménye  szerint járunk el.


MIT FED  A SZAVATOSSÁG PONTOSAN?

Bővebb információ a magyarországi szavatosságról.


VAN MINŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY A LAPOKRA?

 

Cementlapjainkat a hatályos jogszabályok értelmében bevizsgáltattuk a hatóság által kijelölt szaklaborban.  Lapjaink a legjobb besorolást kapták az ÉMI/TÜV kopásállósági vizsgálatokon is, a vizsgálati jegyzőkönyv alapján készült „Teljesítmény Nyilatkozat” tanúsítványt itt töltheted le:

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZApdf-icon